Nieuws

Koper heeft onderzoeksplicht bij aanschaf woning
14 mei 2021

Koper heeft onderzoeksplicht bij aanschaf woning

De verkoper is verplicht de koper te informeren over zaken die van belang kunnen zijn. Ernstige of onverwachte gebreken, zoals een lekkage, behoren daartoe. Dit geldt niet voor gebreken die zichtbaar zijn voor de koper. Van de koper wordt verwacht dat hij/zij de staat van de woning onderzoekt. Bijvoorbeeld als het gaat om kozijnen die zichtbaar verrot zijn, of scheuren in muren. De verkoper hoeft de koper daar niet uitdrukkelijk op te wijzen. 

Gebreken die bij de bezichtiging ontdekt kunnen worden, kunnen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en komen voor rekening van de koper. De onderzoeksplicht geldt ook voor juridische aspecten. Een goed voorbeeld daarvan zijn erfdienstbaarheden, zoals een recht van overpad.

Ontzorgen
Bij het kopen van een huis moet er veel gebeuren in korte tijd. Het is prettig dat er iemand is die u goed kan adviseren over bijvoorbeeld de huidige woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en de onderhandelingen. Wij helpen u graag met deze eerste stap naar zorgeloos wonen!

 

bron: nvm.nl

Terug

"Professionaliteit en doorzettingsvermogen sieren deze makelaardij"

Vraag een offerte aan


Verkoop Koop Taxatie Verhuur Contact